Şekerin Bilmediğimiz İsimleri Nelerdir?

Şekerin Bilmediğimiz İsimleri Nelerdir?
Tükettiğimiz ürünlerin birçoğunun etiketinde yazan şekerlerin isimlerini bilmiyoruz. Şekerin kaç değişik ismi var ve hangi ürünlerden şeker üretiliyor?
Türkiye de şekerin, ana hammaddesi şeker pancarıdır. Nişasta bazlı şekerler, şeker pancarı ve şeker kamışından üretilen şekerlerin sakaroz dışında, nişasta bazlı ham maddelerden mısır, buğday, patates çeşitli kimyasal yollarla üretilen genel olarak glikoz, izo glikoz, fruktoz ve türevlerinden oluşur. Nişasta bazlı şekerler doğrudan tüketilmemekte, daha çok şekerli ürünler sanayiinde girdi olarak kullanılmaktadır. Bu tatlandırıcıların başlıca kullanım alanları şekerlemeler, şekerli, ve unlu ürünler, dondurma, helva, reçel, marmelat, alkollü ve alkolsüz içeceklerdir.
Şekerin Soyağacı
Alt Grupları: Bileşenleri:
Monosakaritler = > Glukoz- Galaktoz -Fruktoz 
Disakaritler = > Sukroz-Laktoz-Maltoz 
Polioller = > Sorbitol-Mannitol
27.11.2012